Gay pride

Door Karin Elshout -van Gaal gay pride

“Iedereen kan naar Amsterdam te komen, om samen de vrijheid te vieren en zich vrij te voelen. Essentieel is om blijvend aandacht te vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI’s) in het bijzonder”. Dit is hoe het op de site van de Canalpride wordt beschreven.

Gay pride

Want hoe vrij zijn de LHBTI’s in Nederland eigenlijk? Er zijn nog steeds zoveel mensen die deze mensen veroordelen. Wellicht omdat zij denken dat dit juist is? Omdat ze het zo geleerd hebben? Ik krijg het echter koud van binnen als ik daar aan denk. Ik heb het anders geleerd. Ik heb geleerd dat iedereen gelijk is.

Hoe mooi zou het zijn als iedereen werkelijk vollédig vrij zichzelf kan zijn? Zonder gêne, zonder angst? Hoe zou het zijn als wij iedereen kunnen insluiten? Vandaag besteed ik aandacht de LHBTI’s in Nederland maar ik zou nog veel meer doelgroepen kunnen bedenken….. Hoe dan ook, ik denk dat de Gay Pride nog steeds nodig is om aandacht te vragen voor acceptatie en gelijkwaardigheid van de LHBTI’s waarbij ik aanneem dat travestieten er ook bij horen?

De Gay Pride is ieder jaar een groot spektakel waarbij we op TV uiteraard alleen de extremen te zien krijgen waardoor het er voor mij uit ziet als een kei gezellig roze carnavalsfeest waarbij iedereen heerlijk uit zijn dak gaat.  Ik hoor andere dingen van mensen die erbij geweest zijn. Ik hoor over moeders die lopen met spandoeken om aandacht te vragen voor hun dochter of zoon, zodat deze geaccepteerd worden. Ik hoor over de ingetogenheid en dankbaarheid van mensen die, vooral op deze dag, gewoon openlijk lief kunnen zijn tegen hun partner. Iets waar ik me als hetero eigenlijk nooit druk over hoef te maken, ik denk er niet eens bij na als ik mijn man een knuffel geef waar anderen bij zijn.

Volgens mij is het een gezellig feest, met een goede intentie! En dan kom ik als vanzelf bij NLP.  NLP leert ons hoe we oordeelloos kunnen communiceren en wat Kaber betreft gaat het veel verder, namelijk oordeelloos door het leven gaan:

“Leef en laat leven”. 

Comments are closed.