Het stille midden..

Door Karin Elshout -van Gaal

Systemisch werken / systemisch coachen, is een hype! It’s booming business. Ik vind het geweldig dat de belangstelling Het stille middenvoor de systemische benadering groeit en dat steeds meer mensen leren kijken met een systemische blik. Deze bredere belangstelling maakt dat systemische opleidingen en cursussen als paddenstoelen uit de grond schieten. Overal zijn familieopstellingsavonden. Er wordt volop systemisch gewerkt.

Wanneer ik vertel dat ik bezig ben met een 18 daagse opleiding tot systemisch coach dan kijkt men mij verbaasd aan. Duurt dat zo lang? Ja, er valt een hoop te leren. Dan vertel ik in het kort wat over de modules, kernzinnen, terminologie als; recht op plek, ordening en de balans tussen geven en nemen, over de uitreiking en de stolling, over bedding en het stillen midden. Ik krijg wel eens de vraag of dat het stille midden net zoiets is als wanneer je gaat mediteren. Jee, hoe leg ik dat nu uit?

Het stille midden..

Dit is geen kwestie van kennis en weten. Het stille midden is werken vanuit een fenomenologische, niet oordelende, insluitende wijze. Ik krijg het niet uitgelegd. Niet in woorden. Niet in beelden of geluiden. Het is een kwestie van voelen. Voorbij Ego, voorbij…..voorbij…..Veel oefenen, doen! In liefde en vanuit het vertrouwen in het alwetend veld…Prachtig werk.

De Kaber Groep werkt samen met Astrid van Noort van True North. Zij verzorgt bij Kaber in Breda en in Rotterdam de systemische opleidingen en daar zijn wij heel trots op!

 

 

 

 

Comments are closed.