Integratieopdracht NLP Practitioners

Door Karin Elshout -van Gaalexamen NLP

Bijzonder wat een woord kan doen met een mens. Als er gesproken wordt over de examenopdracht schiet de hele groep in een soort van stress. Natuurlijk is het een moment waarop men beoordeelt wordt maar in feite is het gewoon een integratieopdracht waar bij de cursisten kunnen laten zien wat ze begrepen hebben van hun NLP Practitioner opleiding.

Integratieopdracht NLP Practitioners

Afgelopen weekend was het weer zover. Twintig cursisten van onze 11e Practitioner opleiding waren begonnen aan het laatste blok van hun NLP ontwikkelingsreis. Het was een blok van 3 dagen en de eerste dag voelde ik hoe een aantal cursisten al een beetje begonnen waren met afscheid nemen. Bijzonder om mee te mogen maken hoe 20 mensen, die elkaar tot voor de NLP opleiding niet kenden, nu een goede band met elkaar hadden opgebouwd. En ja, dat systeem houdt dan op. Deze groep zal nooit meer zijn. Ik merkte dat dit feit voelbaar was in de groep. De tweede dag werd dit in het open-frame (de opening van de dag, waarin ruimte is voor dat wat men wil delen met elkaar) ook  verteld door een aantal cursisten. De derde dag begon zonder open-frame. De indeling van de dag werd verteld en de integratie oefening kon beginnen. Er werden groepjes  van 3 gevormd en ieder groepje ging met een ‘examinator’ aan de slag. De spanning was van de gezichten af te lezen. Hoe vaak wij ook verteld hebben dat het een feestje is, dat je eindelijk mag laten zien wat je kan en dat het vooral een kwestie van genieten is, bleek het toch spannend te zijn.

Wow, wat waren wij trots op onze cursisten. Marian, onze externe ‘examinator’ was ook apetrots. Er werden prachtige integratie-oefeningen neergezet. De een nog mooier als de ander. Het was duidelijk te merken dat deze groep goed geoefend had. Inclusief 1 herkansing, is iedereen die dag geslaagd. De examenopdracht bleek inderdaad ‘gewoon’ een integratie-oefening en (b)leek reuze mee te vallen :).

 

Comments are closed.